Εγκαταστάσεις Το οινοποιείο της Σταμάτας το 1938 first_winery Το πέτρινο οινοποιείο χτίστηκε τότε (και παραμένει μέχρι σήμερα) δίπλα στον οικογενειακό αμπελώνα στην Σταμάτα. Πολλά πράγματα βέβαια έχουν αλλάξει από τότε. Η άναρχη οικιστική επέκταση των τελευταίων χρόνων στην περιοχή έχει οδηγήσει αναπόφευκτα στον περιορισμό των αμπελώνων. Τόσο οι οικογενειακοί όσο και οι συνεργαζόμενοι για πολλά χρόνια αμπελώνες μετατοπίζονται πλέον βορειότερα της Σταμάτας, στο Μαραθώνα και στο Καπανδρίτι, όπου καλλιεργούνται οι λευκές ποικιλίες, όπως το Ασύρτικο, το Chardonnay και το Sauvignon Blanc. line stamatas_winery Το οινοποιείο της Σταμάτας σήμερα Σήμερα, το οινοποιείο της Σταμάτας, μετά τους απαραίτητους εκσυγχρονισμούς και κάποιες αναγκαίες προσθήκες και μικροεπεμβάσεις, συνεχίζει τη σταθερά ανοδική του πορεία.
Στοχεύοντας αποκλειστικά στην ποιότητα, η οικογένεια Χαρλαύτη με το ίδιο μεράκι και την ίδια αγάπη για το κρασί όπως πριν από 80 χρόνια, έχει σήμερα δημιουργήσει αξιόλογες ετικέτες, μία αρκετά πλούσια γκάμα κρασιών για όλα τα γούστα, πειραματίζεται συνέχεια με καινούργιες ποικιλίες και προσβλέπει πάντα να δίνει ό,τι καλύτερο μπορεί στην αγορά.
stamatas_winery stamatas_winery stamatas_winery stamatas_winery line Το οινοποιείο της Νεμέας Nemea winery Βρίσκεται στην περιοχή του Αχλαδιά. Ένα σύγχρονο κτίριο στη μέση του αμπελώνα που δημιουργήθηκε με στόχο την οινοποίηση και παλαίωση των Αγιωργίτικων του κτήματος. Σαφώς προσανατολισμένο σε ερυθρές οινοποιήσεις, διαθέτει μια υπόγεια κάβα, με πάνω από 500 δρύινα βαρέλια. Εδώ, στα κτήματα της Νεμέας, στον Αχλαδιά και το Κούτσι, η ανάγκη των ανθρώπων του οινοποιείου για δημιουργικό πειραματισμό είναι ολοφάνερη. Πειραματίζονται διαρκώς με νέες ποικιλίες και νεωτερικούς τρόπους οινοποίησης. Η κυρίαρχη ποικιλία είναι το Αγιωργίτικο. Όμως ερυθρές ποικιλίες όπως Merlot, Shiraz, Cabernet Sauvignon, το νέο Malbec και κάποιες λευκές, όπως Μαλαγουζιά και Ασύρτικο, αποτελούν αστείρευτη πηγή έμπνευσης και εξαιρετική πρώτη ύλη για δημιουργία. Nemea winery Nemea winery Nemea winery Nemea winery αρχή της σελίδας