Οι άνθρωποι πίσω από κάθε ετικέτα. Διογένης Χαρλαύτης harlaftis diogenis Ο άνθρωπος στον οποίο οφείλει η οινοποιία αυτό που είναι σήμερα, είναι πλέον αντιπτέραρχος εν αποστρατεία, με σημαντική καριέρα στην Πολεμική Αεροπορία.

Παράλληλα, στάθηκε στο πλευρό της γυναίκας του, Άντας, όταν εκείνη ανέλαβε την οικογενειακή οινοποιία του πατέρα της. Μαζί κατόρθωσαν μέσα σε λίγες δεκαετίες να καθιερώσουν τα κρασιά Χαρλαύτη τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
line Νίκος Χαρλαύτης – Αιμιλία Χαρλαύτη harlaftis diogenis harlaftis emily Ο Νίκος και η αδερφή του Αιμιλία μεγάλωσαν στο κτήμα της Σταμάτας και παρακολούθησαν από μικροί, βήμα βήμα, όλη τη διαδικασία παραγωγής. Αγάπησαν και διδάχτηκαν το κρασί από πρώτο χέρι, γι' αυτό και η απόφασή τους να συνεχίσουν οι ίδιοι στο τιμόνι της οικογενειακής επιχείρησης ήταν σχεδόν αυτονόητη.
Η αγορά του κτήματος στη Νεμέα αποδεικνύει έμπρακτα την αφοσίωσή τους και την επιθυμία τους να περάσει η οινοποιία Χαρλαύτη με επιτυχία και στην τέταρτη γενιά.
line Πάνος Ζουμπούλης panos zoumpoulis Ένας από τους πρώτους οινολόγους της γενιάς του, που σπούδασε στο Bordeaux και εργάστηκε σε διάφορα Châteaux της περιοχής. Αθεράπευτα τελειομανής, παραμένει ακόμα και σήμερα σύμβουλος οινολόγος σε Ελλάδα και Αργεντινή, με αρκετές δημιουργίες του να έχουν κερδίσει σημαντικές διακρίσεις.

Ο Πάνος συνεργάζεται ως σύμβουλος οινολόγος με το Κτήμα Χαρλαύτη για περισσότερα από 30 χρόνια και αποτελεί πλέον αναπόσπαστο μέλος της οικογένειας αλλά και του κτήματος.
line Νίκη Νεγρεπόντη niki negroponti Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στο τμήμα Οινολογίας του ΤΕΙ Αθηνών και έχοντας παράλληλα παρακολουθήσει μαθήματα στην Dijon, εργάστηκε για επτά χρόνια ως οινολόγος στο οινοποιείο Π.Μ.Νομικού, στη Σαντορίνη.

Από το 2000 ως σήμερα οινοποιεί παρέα με τον Πάνο Ζουμπούλη στο κτήμα Χαρλαύτη, με κύρια βάση την περιοχή της Νεμέας την εποχή του τρύγου.

Παράλληλα, τα τελευταία δέκα χρόνια αρθρογραφεί συστηματικά σε έντυπα του χώρου.
αρχή της σελίδας